Yorum Yok GÖKKUŞAĞI BLOĞUM 18 Mart 2013 Pazartesi
Rize'den İstanbul'a son dönüşümüzde annem teyzemin yaptığı lokumlardan yanımıza vermişti.Kızım çok sevdi.Diş çıkarmaya da devam ettiği için kaşıyıcı görevini de gördü.Lokum bitince bende yeniden yapayım dedim.Yaptım ve herkes çok beğendi.Çocuklar için de iyi bir atıştırmalık bence.Diş çıkarma döneminde lokum kolayca parçalanmadığı için çocuğunuza rahatlıkla verebilirsiniz.

Malzemeler:
Üç yumurta
Üç su bardağı tereyağı
üç su bardağı yoğurt
altı su bardağı şeker
yarım limon suyu
yarım çorba kaşığı karbonat
alabildiğince un
tuz.

Yapılışı:
Şeker, yumurta ve yoğurt bir kap içinde, şeker eriyinceye kadar çırpılır.Eritilmiş ılık yağ bu karışıma sonradan ilave edilir. Diğer yanda yarım limon suyuna karbonat katıp karıştırarak yağlı karışıma katılır ve alabildiğince un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur on dakika dinlendirilir. Bu hamurdan  parçalar alınarak yuvarlayıp uzatılarak lokum şekli verilir. Yağlanmış  yerleştirilir, üzerine bıçakla kesikler atarak şekillendirilir. 180 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.



Yorumlar ;


Yorum Yap ;