Yorum Yok GÖKKUŞAĞI BLOĞUM 15 Nisan 2013 Pazartesi
Bugün sizlerle yine denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Nette görmüştüm tesadüfen ve görüntüsü çok hoşuma gitti. Evde haşhaş da vardı bende yaptım. Çok da güzel oldu.Denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler
3 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 çay bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
 
Krema için;
4 çay bardağı süt
1 kaşık un
3 kaşık şeker
1 kaşık nişasta

Şerbet için;
4 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Üzeri için;
1 poşet krem şanti
2 çay bardağı süt

YAPILIŞI:
Yumurta, şeker, süt, sıvıyağ çırpılır, daha sonra un ilave edilir, karışıma irmik, haşhaş ve kabartma tozu eklenerek margarin ile yağlanmış tepsimize düzgün bir şekilde yayılır, 180 derecede 45 dk. pişirilir. Bu arada şerbetimiz kaynatılır. Kekimiz sıcakken soğuk şerbet dökülür. Krema ve krem şanti karışımı hazırlanıp blendırdan geçirilerek pürüzsüz bir hale getirilir ve soğuyan kekimizin üzerine dökülür.İşte bu kadar Afiyet bal şeker olsun :)))


 







Yorumlar ;


Yorum Yap ;