Yorum Yok GÖKKUŞAĞI BLOĞUM 20 Nisan 2013 Cumartesi
YUMURTA

 Yumurta karton kutu içerisinde yıkanmadan saklanmalıdır. Yıkandığında doğal koruyucu tabakasını kaybeder.

Yumurta uzun süre bekletildiğinde ağırlığı azalır.

Yarım litre suya 60 gr tuz atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken , bayat yumurta yüzeyde kalır.

Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dk. beyazı, 12 dk. da tamamı katılaşır.

 SARIMSAKLARI SAKLAMAK İÇİN

Sarımsakları ayıklayıp bir kavanoza doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edip serin bir yerde bekletin. Sarımsaklarınız kullanıma hazır.

 EKMEKLER KÜFLENMESİN

Ekmek dolabına küçük bir kapta tuz koyarsanız ekmeklerinizin küflenmesini önlemiş olursunuz.

Ayrıca sandviç ekmeklerini tuzlu su ile nemlendirilmiş bir beze sararsanız 1-2 gün saklayabilirsiniz

 KURUMUŞ KAŞAR PEYNİR

Kurumuş kaşar peynirleri değerlendirmek için kaşar peynirleri karelere bölerek kavanoza dolduruyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar zeytinyağı döküp kapağını kapatıyoruz. Kaşar peynirlerimizi bu şekilde istediğimiz zaman kullanabiliriz.

 EVDE PUDRA ŞEKERİ YAPIMI

Mutfakta kullandığımız şekeri beyaz kağıt üzerine dökün. Üzerine bir beyaz kağıt daha yerleştirin. Isıtılan ütüyü kağıt üzerinde gezdirin. Pudra şekerimiz hazır :))

 BAYAT EKMEKTEN GALETA UNU

Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir yol.

Ekmekleri dilimleyip tepsiye diziyoruz. Daha sonra fırında kızartıp robotta un haline gelinceye kadar parçalıyoruz. Galeta unumuz hazır. Buzdolabında saklayabilirsiniz


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar ;


Yorum Yap ;