YUMURTA
Yumurta karton kutu içerisinde yıkanmadan saklanmalıdır. Yıkandığında doğal
koruyucu tabakasını kaybeder.
Yumurta uzun süre bekletildiğinde ağırlığı azalır.
Yarım litre suya 60 gr tuz atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken , bayat yumurta yüzeyde kalır.
Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dk. beyazı, 12 dk. da tamamı katılaşır.
SARIMSAKLARI SAKLAMAK İÇİN
Sarımsakları ayıklayıp bir kavanoza doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edip serin bir yerde bekletin. Sarımsaklarınız kullanıma hazır.
EKMEKLER KÜFLENMESİN
Ekmek dolabına küçük bir kapta tuz koyarsanız ekmeklerinizin küflenmesini önlemiş olursunuz.
Ayrıca sandviç ekmeklerini tuzlu su ile nemlendirilmiş bir beze sararsanız 1-2 gün saklayabilirsiniz
KURUMUŞ KAŞAR PEYNİR
Kurumuş kaşar peynirleri değerlendirmek için kaşar peynirleri karelere bölerek kavanoza dolduruyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar zeytinyağı döküp kapağını kapatıyoruz. Kaşar peynirlerimizi bu şekilde istediğimiz zaman kullanabiliriz.
EVDE PUDRA ŞEKERİ YAPIMI
Mutfakta kullandığımız şekeri beyaz kağıt üzerine dökün. Üzerine bir beyaz kağıt daha yerleştirin. Isıtılan ütüyü kağıt üzerinde gezdirin. Pudra şekerimiz hazır :))
BAYAT EKMEKTEN GALETA UNU
Yumurta uzun süre bekletildiğinde ağırlığı azalır.
Yarım litre suya 60 gr tuz atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken , bayat yumurta yüzeyde kalır.
Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dk. beyazı, 12 dk. da tamamı katılaşır.
Sarımsakları ayıklayıp bir kavanoza doldurun. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave edip serin bir yerde bekletin. Sarımsaklarınız kullanıma hazır.
Ekmek dolabına küçük bir kapta tuz koyarsanız ekmeklerinizin küflenmesini önlemiş olursunuz.
Ayrıca sandviç ekmeklerini tuzlu su ile nemlendirilmiş bir beze sararsanız 1-2 gün saklayabilirsiniz
Kurumuş kaşar peynirleri değerlendirmek için kaşar peynirleri karelere bölerek kavanoza dolduruyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar zeytinyağı döküp kapağını kapatıyoruz. Kaşar peynirlerimizi bu şekilde istediğimiz zaman kullanabiliriz.
Mutfakta kullandığımız şekeri beyaz kağıt üzerine dökün. Üzerine bir beyaz kağıt daha yerleştirin. Isıtılan ütüyü kağıt üzerinde gezdirin. Pudra şekerimiz hazır :))
Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir
yol.
Ekmekleri
dilimleyip tepsiye diziyoruz. Daha sonra fırında kızartıp robotta un haline
gelinceye kadar parçalıyoruz. Galeta unumuz hazır. Buzdolabında
saklayabilirsiniz
Yorumlar ;
Yorum Yap ;